Cabana Frasin

Oricât m-aş strădui să redau în cuvinte frumusețea acestor locuri , nu pot acoperi decât frânturi .  Cineva drag mie si multor romani , Nichita Stănescu  scria in ” Amintiri din prezent ” despre locurile acestea , :

 “…din Rucăr, se ştie, ciobanii au adus cântecul Mioriţei prin munţi până la Întorsătura Buzăului, şi de-aici, din gură în gură, ca sărutul, în pretutindenea ţării. Aici, în acest triunghi de magică frumuseţe, al munţilor cu dealul şi cu valea, poate cel mai frumos loc din lume şi din ţară după placul inimii mele, aici, unde limba vorbită are o claritate fonetică de cristal, încât îţi vine să crezi că aici s-a născut mai întâi limba română şi probabil că aşa şi este, aici, în aerul curat şi cu aripi, unde privirea niciodată nu e în jos, ci în sus, trasă de zăpada eternă a piscurilor, aici sălăşluieşte cosmosul stelelor de noapte şi de zi, predestinat patriei noastre. Îţi vine să strigi, mirându-te: oare ce zei uriaşi au fost îngropaţi sub munţi, de au munţii atâta măreţie şi tăcere vorbitoare în ei !”

Cabana este amplasata pe Valea Frasinului , la poalele Muntelui Capitanu din  culmea centrala Mateias- Saua Gradisteanu din  Masivul Iezer-Papusa la altitudinea de 730m ,pe malul drept al paraului Frasin.   Distanta din DN 73/E574 pana la cabana este de doar de 700 m, Accesul se face  pe drum pietruit cu panta usoara. Se poate ajunge la noi cu orice tip de masina , indiferent de sezon.

 

 

 

siglaAzimut

 

oferteturism.ro