Parteneri

Asociatia de Ecoturism Azimut

Asociatia de Ecoturism Azimut este o organizatie nonguvernamentala din Bucuresti, care isi propune practicarea si promovarea turismului durabil, evaluarea, conservarea si promovarea patrimoniului turistic national. 
 Prin proiectul Ecoturism in Leaota, AE Azimut isi propune încurajarea practicării ecoturismului în zona Munţilor Leaota prin dezvoltarea unor facilități specifice. Obiectivele propuse, in vederea atingerii acestui scop, sunt
  • elaborarea unui ghid ecoturistic tipărit şi virtual (website);
  • elaborarea unei hărţi actualizate a masivului;
  • amenajarea sau reamenajarea unor facilită?i(trasee montane, marcaje, refugii) necesare vizitării zonei montane și alpine a masivului Leaota.
 

 

Cabana Frasin

Oricât m-aş strădui să redau în cuvinte frumusețea acestor locuri , nu pot acoperi decât frânturi .  Cineva drag mie si multor romani , Nichita Stănescu  scria in ” Amintiri din prezent ” despre locurile acestea , :

 “…din Rucăr, se ştie, ciobanii au adus cântecul Mioriţei prin munţi până la Întorsătura Buzăului, şi de-aici, din gură în gură, ca sărutul, în pretutindenea ţării. Aici, în acest triunghi de magică frumuseţe, al munţilor cu dealul şi cu valea, poate cel mai frumos loc din lume şi din ţară după placul inimii mele, aici, unde limba vorbită are o claritate fonetică de cristal, încât îţi vine să crezi că aici s-a născut mai întâi limba română şi probabil că aşa şi este, aici, în aerul curat şi cu aripi, unde privirea niciodată nu e în jos, ci în sus, trasă de zăpada eternă a piscurilor, aici sălăşluieşte cosmosul stelelor de noapte şi de zi, predestinat patriei noastre. Îţi vine să strigi, mirându-te: oare ce zei uriaşi au fost îngropaţi sub munţi, de au munţii atâta măreţie şi tăcere vorbitoare în ei !”

Cabana este amplasata pe Valea Frasinului , la poalele Muntelui Capitanu din  culmea centrala Mateias- Saua Gradisteanu din  Masivul Iezer-Papusa la altitudinea de 730m ,pe malul drept al paraului Frasin.   Distanta din DN 73/E574 pana la cabana este de doar de 700 m, Accesul se face  pe drum pietruit cu panta usoara. Se poate ajunge la noi cu orice tip de masina , indiferent de sezon.

 

Pensiunea "Floare de colt"

Multe locuri frumoase si pitoresti poate ai vazut tu calatorule pe unde ai umblat  si poate ai crezut ca le-ai vazut pe toate, dar  te invitam si la noi la poalele Mateiasului in rascrucea Iezerului si al Leaotei cu Piatra Craiului, in vechiul culoar ce desparte Muntenia de Fagaras numit de unii Culoarul Rucar-Bran.

Aici vrem sa te primim pe tine , departe de griji, praf , aglomeratia urbana si nebunia cotidiana , aici sa-ti faci pasul de hodigna , sa respiri aerul proaspat al  " Florii de colt" si apoi sa pleci catre golurile alpine , sa te bucuri de ce a lasat natura pe aceste meleaguri.

Pensiunea "Floare de colt" este situata in localitatea Dragoslavele, Str Comuna Dragoslavele, pe culoarul Rugar - Bran, la 20Km de Campulung.

 

Pensiunea Doru

Pensiunea Doru este situata la 18 km de Câmpulung Muscel, 70 km de Pitesti, 50 km de Târgoviste si 130 km de Bucuresti, la poalele muntilor Leaota, în nord-estul judetului Arges pe valea râului Dâmbovita, în localitatea Cotenesti, între Stoenesti si Cetateni pe DN 72A . Va adresam invitatia de a petrece un weekend sau un sejur de vis, într-o zona linistita si un cadru natural superb, beneficiind de traditonala ospitalitate musceleana, cu cele mai bune conditii pentru odihna si recreere ! 

Pensiunea va intampina cu ospitalitatea cunoscuta a Argesenilor - Clientul nostru este oglinda noastra - motto-ul nostru. Bucataria noastra este diversificata si speram noi, ca va vom satisface gusturile si celor mai mofturosi TURISTI. De la produsele locale si traditionale romanesti, pana la cele mai sofisticate le puteti degusta an micutul nostru spatiu cochet - o sala cu mese - o terasa acoperita - o terasa descoperita care are masute cu umbrelute. 
AICI, vrem sa te primim pe tine VIZITATORULE, departe de griji, praf, aglomeratie urbana si nebunia cotidiana. 
AICI sa-ti faci pasul de Hodigna,sa respiri AER curat proaspat, sa te bucuri de culorile naturii, de zgomotul apei Dambovitei, de trilul pasarelelor, sa te bucuri de ce a lasat MAMA NATURA pe aceste meleaguri. 
 

 

 

 

siglaAzimut

 

oferteturism.ro