Piatra Dragoslavelor

Loc de pornire: Valea Luncii, la 500 de metri de intrarea dinspre Rucar, in comuna Dragoslavele

Capat: Varful Piatra Dragoslavelor (Vârtoapele), 1434 m

Durata: 1.5 – 2 ore

Dificultate: traseul nu prezintă dificultăţi deosebite, afară de cele legate de diferenţele de nivel

Diferenta pozitiva: 749 m

Marcaje: triunghi albastru

3.7 km, 02:06:48


Vf. Piatra Dragoslavelor străjuieşte la est Comuna Dragoslavele oferind o privelişte frumoasă către Valea Dâmboviţei şi împrejurimile comunei Dragoslavele. 

La aproximativ 500 de metri de intrarea în localitatea Dragoslavele, dinspre Rucar,  se face către stanga un drum de pamant ce urmăreste Valea Luncii.  

Aici începe traseul nostru. La câteva zeci de metri dupa intrarea pe acest drum apare si semnul triunghi albastru, ce ne va insoti pe tot parcursul traseului.  

După circa  20 de minute de la intrarea in traseu, atingem intersecţia, spre stânga, cu drumul forestier  către Fundul Neagului . Noi mergem înainte încă 50 de metri până ce poteca iese intr-o vale mai largă. De aici urmam către dreapta, drumul ce duce, ocolind Vârtoapele, în Valea Caselor.

Dupa alte  5 -10 minute de urcuş pe aceast drum, treseul nostru intră pe potecă, spre stanga prin padure.  Urcuşul devine acum mai pronunţat şi în 20-30 de minute ajungem pe Muchia  Muntelui Prislop. De aici, priveliştea se dechide  catre Valea Caselor.  

Traseul devine accidentat şi trebuie sa avem în vedere că spre sud vest, muchia noastră este foarte abruptă. Ne vom continua urcarea la o distanta confortabilă de margine, ţinându-ne în marginea pădurii, mai ales dacă vizibilitatea lasă de dorit.  În maxim o oră de la ieşirea în muchie, ajungem în puctul somital, la 1434 m, lângă crucea de pe Varful Vârtoapele. 

Pentru a reveni la DN 73, la întoarcere, putem folosi acelaşi traseu sau putem urmări muchia către nord, coborând în şaua nordică, de unde putem ajunge repede, către est în Şaua Prislop, sau, către Vest, în Valea Luncii.

 

 

 

siglaAzimut

 

oferteturism.ro